"De verloren schat van Kapitein Zeewolf"

Dit avontuur gaat over een jonge piraat genaamd Tim die de verloren schat wil vinden die is verborgen door kapitein Zeewolf. Als een echte familie zul je Tim helpen bij zijn zoektocht in 12 spannende missies

 

Leeftijd: 4-8 jaar

Aantal missies: 12

Duur: Je bepaalt zelf hoe lang een missie duurt en wanneer je deze uitvoert.

Hoe werkt het?

Stap 1

Start de voorpret

Direct na het bestellen krijg je de eerste informatie al toegestuurd. Bedenk alvast hoe je het avontuur tot leven kunt wekken in jouw specifieke situatie. Denk bijvoorbeeld aan eigen missie variaties die goed bij je familie passen of spannende locaties in je omgeving. 

Stap 2

Laat de kinderen kennismaken met het verhaal

Als je er klaar voor bent, begin je aan het avontuur door de kinderen een eerste brief te laten ‘vinden’.  Je zult verstelt staan hoe snel de kinderen compleet in het verhaal opgaan. 

Stap 2

Bereid een missie voor

Lees de bijbehorende missie uitleg, tref de bijbehorende voorbereidingen en kies een geschikt moment om te starten. 
Je beslist zelf wanneer het goed uitkomt en hoe lang een missie duurt. 

Stap 3

Start de missie

Zodra je ​​klaar staat, zorg je ervoor dat de kinderen een missie kaart 'vinden'. Deze neemt de kinderen verder mee in het verhaal en geeft ze afwisselende opdrachten. Denk aan het verkleden als piraten of het vinden van een schat bijvoorbeeld. 

Stap 4

Geniet van de missie

Zodra de kinderen de missie kaart hebben gevonden, is het tijd om van de missie zelf te genieten. Je kunt de kinderen in de juiste richting wijzen met suggesties, materialen en tips uit de bijbehorende missie uitleg.

Stap 5

Verzend het 'bewijs' van de afronding

Zodra de missie is voltooid, is het tijd om jullie succes te 'verzenden'.  Stuur het bewijs van de voltooide missie terug op dezelfde manier waarop de missie kaart arriveerde

 

Stap 6

Yes! Een missie beloning

Na iedere missie ontvangen de kinderen een beloning voor hun inzet. Als storyteller zorg jij ervoor dat ze deze op een geloofwaardige manier vinden. 

Stap 7

Speel alle missies tot je klaar bent

Speel nu verder met alle missies,  totdat het hele verhaal is afgelopen. Vergeet niet om er lekker de tijd voor te nemen.
Het gaat namelijk maar om één ding: quality time.

Meer weten? Bekijk het avontuur in de webshop