Gratis: Puzzel Piet en de verstopte pakjes

Een online puzzeltocht om toch samen pakjesavond te vieren...

Dankzij het coronavirus kunnen we helaas geen normale pakjesavond met elkaar vieren.  Daarom heeft Puzzel Piet een online puzzeltocht gemaakt die je samen kunt spelen door met elkaar te videobellen. Zo wordt het toch nog een leuke pakjesavond!

 

Leeftijd: 4-99 jaar

Duur: 30 minuten (max)

Spelers: 2-10

Hoe werkt het? 

Samen puzzels oplossen door te videobellen

Je speelt het spel met twee spelers. Papa, mama en de kinderen zijn bijvoorbeeld samen speler 1 en Opa of Oma zijn speler 2. Je kunt het ook met 2 gezinnen spelen natuurlijk.

Je krijgt allebei een deel van een puzzel te zien. Door te videobellen via bijvoorbeeld Whatsapp kun je elkaar vertellen wat je ziet en zo samen de oplossing vinden. 

Op zoek naar de pakjes

Na iedere goed opgeloste puzzel krijg je een letter. Als je alle letters hebt verzameld, weten de spelers waar Puzzel Piet de pakjes heeft verstopt.

En pssst, niet verder vertellen, maar het antwoord op de laatste puzzel is altijd VOORDEUR. Daar liggen de pakjes dus! Wel zo handig om te weten voor papa en mama... 

6 Puzzels - geschikt voor alle leeftijden

Omdat Puzzel Piet weet dat niet iedereen even oud is, heeft hij 6 verschillende puzzels gemaakt.

Bijvoorbeeld "zoek de verschillen", "ontcijfer de geheime code" of "plaats de geluidsfragmenten in de juiste volgorde.

Soms zijn ze iets moeilijker en soms iets makkelijker.  Maar samen moet je er altijd uit kunnen komen.

En mochten jullie toch alle antwoorden willen weten, volg ons dan op Instagram. of klik op deze link

Speel het gratis

"Puzzel Piet en de verstopte pakjes" is gemaakt door vrijwilligers van Family Quest en www.studioslak.com en daarom geheel gratis.  We gunnen iedereen een fijn Sinterklaasfeest en willen er daarom geen geld voor vragen.  Ben je in een gulle bui en wil je toch graag iets geven, doneer dan een gift aan www.kinderhulp.nl.  Benieuwd naar het spel zelf? Klik dan op de button hieronder. Je hoeft niets te downloaden of installeren. Je moet er alleen voor zorgen dat de pakjes bij je voordeur liggen. Veel puzzelplezier!

"Psst: Verstop je pakjes op pakjesavond dus wel bij de VOORDEUR..."